Kinderen/jongeren

Ja… om wie gaat het nou eigenlijk? Gaat het om je ouders? Gaat het om je meester of juf? Misschien ook wel een beetje, maar het gaat natuurlijk vooral om JOU!!!! Dus lees vooral maar even verder hieronder, want misschien herken jij wel wat!!!

Vind jij rekenen soms ook zo lastig op school? Bijvoorbeeld met van die lastige sommen als 45-17? Of die vervelende staartdelingen? Of breuken en procenten? Of tafels?

Vind je spelling moeilijk? Is een woord nou met “ij” of “ei”? Draai je altijd de “b” en de “d” om? Of schrijf je “ue” in plaats van “eu”? En wanneer schrijf je nou iets met een “d”, een “t” of met “dt”?

Vind je lezen vervelend, saai, stom of gewoon lastig? Snap je teksten niet goed en vind je het moeilijk om er vragen over te beantwoorden?

Heeft de meester of juf niet altijd tijd om je extra te helpen als je iets niet begrijpt? Of is iets al zo vaak uitgelegd, maar durf je niet te zeggen dat je het nog niet snapt?

Zegt iedereen altijd dat je zo slim bent, maar geloof je dat zelf eigenlijk niet? Omdat het je bijvoorbeeld gewoon niet lukt om je werk af te krijgen op school?

Ben je snel afgeleid of kan je je niet zo goed concentreren op school?

Moet je een werkstuk maken en heb je geen idee hoe je dat moet aanpakken? Of waar je dan mee moet beginnen?

Ik kan jou helpen bij een heleboel dingen die je lastig vindt op school en in de klas! Bijvoorbeeld bij begrijpend lezen of spelling of rekenen. Maar ook wanneer je het lastig vindt om je te blijven concentreren. Of wanneer je moeite hebt met het plannen van je (huis)werk. Maar ook met heel veel andere dingen!!!

Ik ben al heel lang juf en ik heb met heel veel verschillende kinderen van verschillende leeftijden gewerkt. En juist omdat alle kinderen anders zijn (gelukkig maar trouwens!!!), heeft ook ieder kind iets anders nodig om goed te kunnen leren. Elk kind leert namelijk op zijn of haar eigen manier en in zijn of haar eigen tempo!!!

Wanneer ik jou ga helpen met wat jij lastig vindt op school, ga ik er samen met jou voor zorgen dat je het weer leuk gaat vinden om te leren! Want geloof mij maar als ik zeg dat leren echt heel leuk kan zijn, ook al geloof je dat misschien op dit moment echt nog niet…

Leren kan echt wel leuk zijn, zeker wanneer je de kans krijgt om dit op jouw eigen manier en in jouw eigen tempo te doen. En dan is er ook nog iemand speciaal voor jou om je daarbij te helpen!